Filters
Matcha
23 producten
Matcha is een traditionele thee die zijn oorsprong vindt in China, maar groot is geworden in Japan. Deze eeuwenoude thee is omgeven door traditie en wordt vaak ingezet vanwege de gezonde en energieverhogende werking. Twee tot vier weken voor het oogsten van de theebladeren worden de plantages afgedekt zodat er geen zonlicht op valt en de fotosynthese afneemt. Hierdoor wordt de delicate smaak van het theeblad behouden.
Na de oogst worden de theebladeren kort gestoomd en vervolgens gemalen op granieten stenen. Vanwege het delicate karakter duurt het malen erg lang zodat er geen warmte vrijkomt die thee bitter maakt. Het produceren van 40 gram matcha duurt ongeveer 50 minuten. Het resultaat is een delicate maar krachtige smaak die romig aanvoelt.
Het is belangrijk de matcha te zetten met water dat niet warmer is dan 70 graden zodat de matcha niet verbrandt en bitter wordt. Na een kleine hoeveelheid matcha te hebben gemengd met een beetje warm water dient het opgeklopt te worden met een traditionele garde. Alleen op deze manier lost de matcha op én krijgt u een mooie fijne schuimlaag.
Los van de bijzondere smaak heeft matcha een erg gezonde werking. Het werkt energieverhogend voor vier tot zes uur en heeft niet de energiedip die koffie vaak veroorzaakt. Daarnaast zit het boordevol gezonde stoffen.
Filters