Filters
Matcha
28 producten
Matcha, afkomstig van de Camelia Sinensis-plant, dezelfde bron als alle theesoorten, onderscheidt zich door zijn unieke teelt- en verwerkingsmethoden. De beste premium matcha komt uit Japan, waar het is gemaakt van in de schaduw gekweekte bladeren van de hoogste kwaliteit, zorgvuldig vermalen tot een levendig groen poeder. Deze bladeren blijven 3 tot 4 weken gehuld in bamboe voor de eerste voorjaarsoogst.
Na de oogst worden de theebladeren kort gestoomd en vervolgens gemalen op granieten stenen. Vanwege het delicate karakter duurt het malen erg lang zodat er geen warmte vrijkomt die thee bitter maakt. Voor Aki en Miyuki uit Yame duurt het bv ongeveer 50 minuten om één blik te vullen. Het resultaat is een delicate maar krachtige smaak die romig aanvoelt.
Het is belangrijk de matcha te zetten met water dat niet warmer is dan 80 graden zodat de matcha niet verbrandt en bitter wordt. Na een kleine hoeveelheid matcha te hebben gemengd met een beetje warm water dient het opgeklopt te worden met een traditionele garde. Alleen op deze manier lost de matcha op én krijgt u een mooie fijne schuimlaag.
Los van de bijzondere smaak heeft matcha een erg gezonde werking. Het werkt energieverhogend voor vier tot zes uur en heeft niet de energiedip die koffie vaak veroorzaakt. Daarnaast zit het boordevol gezonde stoffen.
Filters