Het verhaal van oolong thee
Waarom Oolongthee zo bijzonder is
Oolongthee is een traditionele Chinese theesoort die tussen groene – en zwarte thee zit. Groene thee is niet helemaal geoxideerd en zwarte thee is volledig geoxideerd. De oxidatiegraad van oolongthee ligt tussen de 10 en 75 procent. De smaak van de minst geoxideerde oolongthee neigt naar groene thee met een aangename frisse-, fleurige-, citrusachtige smaak. De meest geoxideerde oolong neigt naar zwarte thee en bezit een smaak van steenvruchten, vaak omschreven als geroosterde abrikozen en perziken.

De betekenis van oolong
De term "oolong" betekent "zwarte draak" in het Chinees.
Gedroogde "oolong"-theeblaadjes zijn te herkennen als losse opgerolde (donker) groene bolletjes voor de minst geoxideerde soort en tot een zwart draadachtig voorkomen voor de meest geoxideerde oolongs.
Wij raden oolong thee dan ook aan om even een verwen moment te creëren, het is ook een ideaal cadeau voor iemand die troost en warmte nodig heeft zoals Marco Polo Blue.oolong thee wordt ook in de Chinese theeceremonie (Gong Fu Cha), gebruikt. Gong Fu Cha heeft als doel de smaak en het aroma van thee optimaal naar voren te laten komen en de ziel rust en tevredenheid te geven. Het complete aanbod oolong thee bij Exclusivithee vind je hier