Hoe wordt goede kwaliteit witte thee gemaakt

Hoe wordt goede kwaliteit witte thee gemaakt?

Voor een goede kwaliteit witte thee worden de bovenste jonge bladeren geplukt, de theebladeren worden heel lang verwelkt waardoor het vocht uit de bladeren verdwijnt en er geen oxidatie (verkleuring) kan plaatsvinden. Vervolgens worden de theebladeren gedroogd. Witte thee is delicaat, en subtiel van smaak. Witte thee wordt het minst behandeld maar is duurder dan andere theesoorten.

Waarom mag het water voor witte thee niet heter zijn dan 70-85 graden?

Witte thee is kwetsbaar en delicaat, en omdat de theebladeren groter zijn moet je deze minimaal 5-7 minuten laten trekken. Door water te gebruiken die niet heter is dan 85 graden, verbranden de theebladeren niet. Dan kun je van de gezonde eigenschappen en zachte delicate smaak van witte thee profiteren.

Benieuwd naar welke witte theesoorten wij allemaal verkopen?

Op onze webshop maar ook in de fysieke winkel hebben wij een groot aanbod in witte thee soorten. Op onze webshop kun je heel eenvoudig witte thee kopen. Wil je alle soorten op een rijtje zien, de mooie structuren van de thee zien en ruiken? Kom gerust langs in onze theewinkel in Leiden. Wil je meerdere theesoorten proberen? Dan zien we je graag bij een thee proeverij in onze winkel of op een locatie naar keuze, bijvoorbeeld op kantoor of bij een vriendinnenweekend.
 
BlogWitte thee