De revolutie van de verfrissende bruisende sparkling tea in de theewereld, een goed alternatief voor wijn champagne op basis van thee

De fascinerende evolutie van mousserende Sparkling Tea. 

Thee is al honderden jaren een geliefde drank over de hele wereld, maar de laatste jaren heeft er een fascinerende evolutie plaatsgevonden binnen deze eeuwenoude traditie: Sparkling Tea, oftewel mousserende wijn op basis van thee. De lichte, sprankelende bubbels tillen deze sparkling tea naar een hoger niveau van genot, waardoor een feestelijke sensatie ontstaat bij elke slok. Deze verfrissende en innovatieve benadering van thee drinken heeft de aandacht getrokken van thee liefhebbers. Sparkling tea behoudt de gezonde eigenschappen van traditionele thee, waaronder antioxidanten. Het biedt een gezonder alternatief voor suikerhoudende frisdranken. 

In deze blog duiken we dieper in de wereld van sparkling tea en delen we waarom deze thee trend de wereld van thee verovert. 

De geschiedenis van de Sparkling Tea.

Sparkling Tea heeft zijn wortels in de creatieve kruising van traditionele thee en de opkomende populariteit van mousserende dranken. Toen de bekroonde Deense sommelier Jacob Kocemba in 2011 in zijn wijnkelder begon te experimenteren met thee, kreeg hij te maken met wel 1.000 jaar oude theetradities. Met de ambitie om een geheel nieuw soort drank en een unieke alcoholvrije ervaring te creëren, begon Jacob nieuwe methoden te ontwikkelen om uiteenlopende theesmaken bij verschillende temperaturen te onttrekken. Jacob begon met het experimenteren van koolzuurhoudende infusies om een nieuwe dimensie toe te voegen aan de bekende theesmaken. De diversiteit aan smaken en aroma's binnen de sparkling tea categorie is indrukwekkend. Van kruidige kruidenthee tot fruitige melanges, er is voor elk wat wils.

De collectie van Sparkling Tea.

BLA SPARKLING TEA 0.0% - De Bla Sparkling Tea is erin geslaagd een ongelooflijk rijke, lange en complexe smaak te creëren voor diegenen die liever geen alcohol drinken. De toevoeging van jasmijnbloesems voegt een bloemige dimensie toe aan deze schitterende witte sparkling tea. De eerste impressie is fris en levendig, met aangename tonen van wit fruit, bloemen, jasmijn en Darjeeling.

LYSERØD SPARKLING TEA 0.0% SPARKLING TEA - Geniet van de droge, delicate smaak zonder alcohol. Met LYSERØD wordt er een unieke smaakbeleving gecreëerd en tot nu toe is dit de droogste -Sparkling Tea van de collectie.  

RØD SPARKING TEA Rosé 5.0% - betekent gezelligheid, en met RØD heeft Copenhagen Sparkling Tea Company de theevariant van een biologische mousserende rosé gemaakt. De aanwezigheid van rode bessen en munt zorgt voor een verfijnde smaak, terwijl de Hibiscus bloem een diepe en langdurige afdronk toevoegt. De thee is aangenaam droog, maar heeft een herkenbare ondertoon van zoetheid. Met een alcoholpercentage van 5% biedt RØD een sprankelende thee-ervaring met eindeloze mogelijkheden.

GRØN SPARKLING TEA 5.0% - De sparkling tea is geïnspireerd op groene thee en onthult duidelijke citrusnoten, waardoor het een ideaal is voor Aziatische culinaire gerechten zoals sushi. Deze groene thee kenmerkt zich door een verfrissende, minerale smaak waarin de citrusachtige tonen harmonieus samensmelten met witte thee. De smaakervaring wordt verrijkt met nuances van exotisch fruit, terwijl de citrusaroma's subtiel op de achtergrond blijven. Dit maakt GRØN zowel verfrissend als opwekkend, met een alcoholgehalte van 5%.

VINTER SPARKLING TEA 5% - Het concept achter VINTER was de ontwikkeling van een unieke smaak die naadloos aansluit bij het koudste seizoen van het jaar. Met zijn kruidige aroma's van kaneel, zwarte thee, kardemom en kruidnagel staat VINTER van nature in verbinding met de geuren en smaken die typerend zijn voor de koude maanden. De eerste geur die opvalt, is de intense maar elegante Chai thee, die een overweldigende reeks indrukken in de neus teweegbrengt - kaneel, een vleugje citrus, bruin brood, versgebakken brood, ceder - om er slechts een paar te noemen.

LYSEGRØN 0.0% - heeft een aangename klassieke, frisse en citrusachtige smaak. De LYSEGRØN heeft een rijk aroma van citrus, groene thee, mineraliteit en appels. De smaak is levendig en elegant.

Sparkling tea wordt verder vaak geserveerd in stijlvolle glazen, met ijs en garneringen zoals muntblaadjes of bessen. De visuele aantrekkingskracht voegt een extra dimensie toe aan de drinkervaring. Of het nu een informeel samenzijn is, een verfijnde brunch of een feestelijke gebeurtenis, sparkling tea past perfect bij verschillende gelegenheden en biedt een veelzijdig alternatief voor andere dranken. Thee en wijn hebben als overeenkomst tannine. Daarom is de combinatie met thee en kaas erg geschikt.

Met de rijke geschiedenis, diverse smaken en gezonde eigenschappen lijkt sparkling tea de komende jaren een prominente plaats in te nemen in de wereld van verfrissende dranken. Tijdens onze Franse high tea kun je genieten van een glas Sparkling Tea naar keuze. Daarnaast kan je in het weekend ook de Sparkling Tea per glas bestellen bij Exclusivithee. Waar wacht je nog op?

 Bekijk de collectie van Sparkling Tea om op de afbeelding te klikken.