Matcha

Matcha  

Wij zijn fan van Japanse matcha, omdat we ons er heel goed bij voelen. Matcha is een superfood! Het geeft een boost aan je immuunsysteem, en helpt je lichaam te ondersteunen tegen het coronavirus. Het ritueel van het maken van matcha werkt ook heel ontspannend. We willen dit gezonde ritueel graag met je delen.  

Matcha bevat heel veel gezonde stoffen:

Diverse vitamines oa vitamine C, 10x meer antioxidanten dan andere groene thee, 28 verschillende mineralen, werkt rustgevend, verlaagt je cholesterol, geeft energie, verhoogt je focus en concentratievermogen, helpt met afvallen en vet verbranding, bloeddruk verlagend, ondersteunt immuunsysteem, zorgt voor en stijging van antivirale stoffen in ons lichaam. Nu iedereen thuis blijft en zich zo gezond mogelijk wil houden, is het belangrijk om je weerstand te verhogen en te zorgen dat je een gezonde routine volgt.

In New York wordt momenteel zelfs matcha gegeven aan inwoners om te zorgen dat er minder mensen ziek worden en diegenen die moeten herstellen sneller gezond worden. Matcha is niet alleen een thee, het is een ritueel en experience. Hoe groener de matcha is van kleur, des te beter is de kwaliteit. Goede kwaliteit matcha is zacht, zoet, en fijn van structuur. Hoe beter de kwaliteit, hoe gezonder. Matcha heeft een umami smaak, is verfrissend groen en geeft energie.

De beste kwaliteit matcha is ceremonial matcha en komt uit Japan. Bekende gebieden zijn Uji Kyoto en Kagoshima vanwege het klimaat, en terroir. Matcha wordt gemaakt van theeplanten die 20 à 30 dagen voor de oogst worden afgedekt met bamboe lakens tegen de zon, ook wel schaduwthee genoemd. Tijdens de eerste oogst in de lente, worden alleen de jongste, bovenste blaadjes geplukt voordat de zon opkomt.

De ceremonial matcha van Le Parti du Thé die wij verkopen, is vacuum verpakt in een blik van 50 gr waardoor de kwaliteit goed blijft prijs € 19,95. Zorg dat het water ca 70/80 graden is, neem 1 à 2 matcha lepels matcha in je voorverwarmde matcha bowl, schenk daar ongeveer 40-100 ml water bij en ga dan 30 seconden met de bamboe garde whisken en zodra het schuimt ben je klaar. De beste kwaliteit matcha heeft veel schuim. Je kunt een dunne of dikke matcha maken, ligt aan je smaak, en of je een matcha latte wilt maken. Als je een matcha latte wilt maken gebruik dan iets minder water, en schuim de (plantaardige) melk op in de melkschuimer en schep dit op de matcha en klaar.

De beste kwaliteit matcha is ceremonial matcha. Wij importeren de ceremonial matcha direct uit Japan uit Uji, en Fukuoka Yame waardoor je verse matcha hebt.

Als je liever snel een kop of pot thee wilt maken met matcha kun je uiteraard ook kiezen voor de heerlijke theeblends met matcha als Genmaïcha Matcha Émeraude of Sencha Matcha Émeraude van Mariage Frères.

Sencha Matcha Émeraude, is een biologisch verbouwde Japanse groene thee met matcha die je zet als een normale thee. De thee is rond, zoet, vol, en romig van smaak. De thee kleurt smaragd groen van kleur.

Genmaïcha Matcha Émeraude is een blend van biologisch verbouwde Japanse groene thee, gepofte rijst en matcha. De smaak is zacht, vol, hint van noten, en de intense smaak van matcha. Laat de Sencha of Genmaïcha niet langer dan 3 min trekken.

We hebben prachtige handgemaakte Japanse matcha accessoires, zoals een handgemaakt matcha garde, chawans (matcha bowl), en matcha sets in diverse kleuren. 

BlogCeremonialmatchaGreenteaMatchaNewsSuperfood